نیاز روز افزون جامعه به غذا، رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف کرده است. در این راستا، لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و بکارگیری روشهای مطلوب نگهداری و جلوگیری از ضایعات بی رویهمحصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست.
علاوه بر این، رشد و توسعه جوامع و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبکهای نوین غذایی شده بگونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآوردههای جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس میشود.
گرایش ها وابعاد مختلف دوره در کارشناسی ارشد
یکی از معضلات روز کشورهای در حال توسعه از جمله ایران حجم بالای ضایعات بخش کشاورزی و نیز عدم استفاده بهینه از فرآورده های جانبی این بخش است. دانش و فناوری تبدیل مواد اولیه کشاورزی، دامی و دریایی به محصولاتی با ارزش افزوده بالا و نیز قابلیت نگهداری و بسته بندی آنها برای نگهداری در شرایط مختلف موضوع فعالیت این گرایش است. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق با تواناییهای مدیریتی و راهبردی و تحقیقاتی در زمینه های فوق از دیگر مأموریتهای این گرایش است.
علوم پایه مورد نیاز در همه گرایشهای مربوط به فرآوری و تبدیل و مهندسی صنایع غذایی در گرایش علوم مواد غذائی مد نظر قرار می گیرد. تواناییهای علمی متخصصین مربوطه در این گرایش، سایر گرایشها و تخصصها را قادر به اتخاذ تکنیکهای صحیح می نماید. شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، بیوشیمی و سایر خواص کیفی مواد غذایی محورهای اصلی آموزش و تحقیق در این گرایش هستند.
بومی سازی تجهیزات و تکنولوژیهای روز مورد استفاده در صنایع غذایی و آشنایی دانشجویان به اصول طراحی و پایههای دانش فنی، تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده در صنایع غذایی هدف این گرایش است.
روشهای نوین علمی مورد استفاده در صنایع غذایی ، ارزش دهی به محصولات جانبی، استفاده بهینه از ضایعات و معرفی روشهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و محصولات و فناوری های مرتبط جزو اهداف این گرایش است.
تواناییهای لازم برای داوطلبان
برای کسب موفقیت در طی دوره تحصیلی و امکان ادامه تحصیل در این رشته، داوطلب باید از توان و دانش بالا در دروس شیمی، فیزیک و زیست شناسی(میکروب شناسی) برخوردار باشد. در ضمن از آن جا که زمینه اشتغال متخصصان این رشته بیشتر در کارخانجات اعم از آزمایشگاه و خط تولید است، داوطلب باید از توان جسمی مطلوب و نیز دقت کافی بهرهمند باشد.مواد امتحانی و ضرایب دروس | ||||||
| ||||||
مواد امتحانی و ضرایب در دانشگاه سراسری | ||||||
گرایش
| دروس و ضرایب | |||||
زبان عمومی و تخصصی | ریاضیات | شیمی مواد غذایی | میکروبیولوژی مواد غذایی | تکنولوژی مواد غذایی* | اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی | |
علوم و صنایع غذایی | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 2 |
| ||||||
مواد امتحانی و ضرایب در دانشگاه سراسری آزاد | ||||||
گرایش
| دروس و ضرایب | |||||
زبان عمومی و تخصصی | ریاضیات | شیمی مواد غذایی | میکروبیولوژی مواد غذایی | تکنولوژی مواد غذایی* | اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی | |
علوم و صنایع غذایی | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 2 |
|
فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، می توانند مسوولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات،مسئولیت فنی، مسئولیت آزمایشگاهها، انجام فعالیتهای تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای مرتبط دیگری را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایههای ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.
فهرست وزارتخانهها وسازمانهایی که فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در آنها مشغول به کار شوند از این قرار است:
1- انستیتو پاستور ایران
2- سازمان بهزیستی کشور
3- شرکت سهامی دارو پخش
4- سازمان تأمین اجتماعی
5- شرکت توسعه ی صنایع پزشکی
6- انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
7- فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران
1- سازمان امور عشایر ایران
2- شرکت سهامی شیر ایران
3- شرکت خدمات مهندسی جهاد سازندگی
4- شرکت سهامی شیلات ایران
5- سازمان دامپزشکی کشور
6- مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
1- مرکزتوسعه صادرات ایران
2- سازمان گسترش خدمات بازرگانی
3- سازمان غله کشور
4- سازمان بازرسی و نظارت بر توزیع کالا
1- مؤسسه مهندسی و زراعی
2- سازمان چای کشور
3- شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی
4- شرکت خدمات حمایتی کشاورزی
ظرفیت پذیرش دانشگاه ها : سراسری روزانه و ...
یه فکری هم باید به حال مردم سومالی که دارن از گرسنگی تلف میشن باید کرد...
از مسئولین کشور سومالی که به وبلاگ ما میان کمال تشکرو داریم :)